Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az S&P 500-as határidős jegyzései 0,9 százalékkal estek hétfő reggelre, a DAX index közel két százalékkal esik fél órával a nyitást követően. A rossz hangulat Budapesten és Bécsben is érezteti hatását. A jelentős ukrán kitettséggel rendelkező OTP és Raiffeisen részvényei egyaránt zuhannak. A magyar bank árfolyama 6,6 százalékkal lett alacsonyabb, 3720 forint, a Raiffeisen International ennél is nagyobbat, 7 százalékot esett 23,5 euróig.

Az FHB-t is elintézték az eladók, a kisebbik magyar bank részvényei 7,1 százalékkal lettek olcsóbbak, 913 forinton állnak fél órával a nyitást követően. A Mol mérsékeltebben esik, mindössze 2 százalékot, 12 935 forintig. A Magyar Telekom 9 forinttal lett olcsóbb, 326 forintig csúszott vissza. A Richter 3,5 százalékkal értékelődött le, 3861 forintra.

A tavalyinál magasabb osztalékot tervező Elmű és Émász részvények viszont a rossz hangulatban is száguldanak. Igaz, forgalom nem nagyon van bennük, ennek ellenére a mai napon szép teljesítmény a bemutatott 4, illetve 10 százalékos emelkedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!