BUX
40021

Pániknap is jöhet a tőzsdén!

Tovább erősödött ma reggel a svájci frank, már 243,50-nél jár az árfolyam, ami a romló nemzetközi tőzsdei hangulattal együtt akár heves eladási hullámot is okozhat a BÉT-en.

NAPI, 2011. szeptember 2. péntek, 08:55

Mindaddig, amíg a svájci frank 240 forint fölött van, az OTP részvénye nem fog tudni emelkedni, sőt a 4000 forint feletti árszintek is veszélyben vannak - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.

Szeptemberben nagy bizonytalanság várható a piacokon, az elmúlt 2-3 hét emelkedése után most a piacokról kiderülhet, hogy mennyire ütésállóak. Egyelőre úgy néz ki, hogy a korábbi mélypontok tesztelése kerülhet sorra, hogy ezek kitartanak-e ismét az nagyban függ a forgalomtól.

A mai napon komoly nyomás nehezedhet az OTP-re, a 3800-3850-es szint is elérhető lehet az üzletkötő véleménye szerint.

A Mol relatíve ütésálló lehet, egyetlen veszély fenyegeti az olajpapír árfolyamát, hogy mostanában 15000 forint körül is lehetett venni, és aki ott vásárolt, gyorsan zsebre teheti a profitot, ami az eladói oldalt erősítheti.

A Magyar Telekom 500 forint alá eshet, mivel az utóbbi időben több negatív hír is kijött a társasággal kapcsolatban.

A Richterre egy dolog veszélyes: miközben 34500 körül kezdi megtalálni az egyensúlyi árát az illikviditás miatt egyetlen eladó is komoly vérfürdőt tud rendezni a papírban, de ilyen negatív esetben sem várható 33500 forint alá - tette hozzá.