Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két órával a zárás előtt, közép-európai idő szerint este hét órakor a Dow Jones ipari átlag 20 687,87 ponton, 1,04 százalékos mínuszban állt. A tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 1,11 százalékkal 2347,20 pontra, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,59 százalékkal, 5807,63 pontra süllyedt - írja az MTI.

Bár nyitáskor még nyereségben álltak a mutatók, jó úton haladnak afelé, hogy az idei év legnagyobb napi veszteségével zárják a keddi kereskedést. Jelentősen csökkentek a pénzügyi és az ipari vállalatok árfolyamai, és a többi céghez képest erősebb mínuszba kerültek a kis tőkeerejű vállalkozások.

Az S&P 500 indexet alkotó tizenegy szektor közül tíz almutatója csökkent, a legnagyobb mértékben, 2,43 százalékkal a pénzügyi vállalatoké. A nap vesztese a Bank of America, amely közel 6 százalékos mínuszban forog. A többi nagybank közül a Morgan Stanley 4,04 százalékot, a Goldman Sachs 3,19 százalékot, a Citigroup 2,28 százalékot, a Wells Fargo 3,26 százalékot veszített értékéből.

A dollár gyengült a vezető devizákhoz képest. Az euróhoz képest este 0,61 százalékos mínuszban állt, 1,0810 dolláron jegyezték a közös európai fizetőeszközt a bankközi devizapiacon. A japán jenhez képest 0,69 százalékkal gyengült a dollár, 111,78 jenen forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!