Pánikvételek hajtják az árakat Budapesten

Az Apple, IBM, Intel gyorsjelentések pozitív számai nagyon jó hangulatot teremtettek a tőzsdéken, ez kissé furcsa a hétfői borús hangulat fényében. A BUX ma is felfelé próbálkozhat - vélekedett Bodor Csaba, a Strategon üzletkötője.
NAPI, 2011. április 21. csütörtök, 09:03
Fotó:

Minden problémát figyelmen kívül hagynak a befektetők, erős a trend, valóságos pánikvétel van a piacokon. Ez nem csak shortzárásokat jelent, hanem a lemaradók is gyorsan be akarnak szállni a rallyba - magyarázta Bodor.

A magyar piac a tegnapi nyitás után nem tudott tovább menni, kicsit gyengébb volt a hazai piac. Lehet, hogy ma pótolunk valamit a lemaradásból - fogalmazott az üzletkötő.

Ma a DAX is egy százalékos pluszban készül nyitni, ami jótékonyan hathat a magyar tőzsdére.

A Richterben továbbra is lehet erő, miután a legjobban teljesítő blue chip volt tegnap.

A külföldi bankokban nem volt nagy érdeklődés, így lehet, hogy az OTP is gyengébben teljesít az átlagnál.

A befektetőkben él még az a rossz beidegződés, hogy ha az olaj emelkedik, akkor a Molnak is kell, azért az olajpapír is jobban szerepelhet - véli az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK