Az eredményt a forint nyári gyengülése jócskán mérsékelte, a jelentős részben importfüggő gyár ugyanis termelésének kevesebb mint negyedét exportálja. A Pannon-Flaxnak tegnap nagy napja volt a tőzsdén (a forgalom megközelítette a 180 ezer darabot, ami a teljes alaptőke 7,8 százaléka), ez azonban független volt a sivatagi tereptarka premierjétől. Tegnaptól osztalékszelvény nélkül forognak a textilpapírok a parketten, a cég részvényesei ugyanis tavasszal úgy döntöttek, hogy a 40 forintos részvényenkénti osztalékot csak november 17-én fizetik ki. A cég egyébként hét szűk esztendő után döntött újra osztalékfizetésről, azt azonban nem tudni, hogy e mögött egyszeri felbuzdulás vagy tartós elkötelezettség áll-e. A C+D védelmi szakkiállításon mutatta be a Pannon-Flax Rt. legújabb fejlesztését, a Nyco-szövetből készült tereptarka gyakorlóöltözet alapanyagát. A félig pamut, félig poliamid anyagú, a hagyományosnál 20 százalékkal könnyebb, kényelmesebb, ráadásul az égést is 100 másodperccel késleltető, négyszínű tereptarka szövet legújabb - és az iraki háború miatt vitathatatlanul aktuális - változata a sivatagi terep színeit viseli. (Mint ismeretes, az iraki magyar kontingens hazai alapanyag hiányában amerikai tereptarka védőruhát kapott, ez azonban az összetéveszthetőség miatt nem szerencsés.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!