A Pannonplast Rt. a veszteséges első félév után az elmúlt 3 hónapban már 240 milllió forintos nyereséget termelt, így a kilenchavi mínusz is 677 millió forintra olvadt. Az első 9 hónapban éves szinten 9 százalékkal csökkenő, 18,9 milliárd forint árbevételről beszámoló társaság mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az árbevétel 2003. első negyedéig csökkent, a harmadik negyedévben pedig már emelkedett, s január-márciusi időszakhoz képest 1,3 milliárd forint a javulás. További kedvező fejlemény, hogy az export is folyamatosan bővül. Ami az üzleti egységeket illeti, a fröccstechnológia ismét javulást mutat az előző hónapokhoz képest, a Moldinnál beindult a televízió-alkatrészek gyártása. A társaság vezetősége üzleti terveiről szólva elmondta, hogy az év végére a korábbi egymilliárd forint helyett mindössze 800-850 millió forintos üzemi nyereségre számítanak (az első kilenc hónap mérlege 512 millió forint volt). Az árbevételt 25-27 milliárd forintra jósolták a szakemberek. A Pannonplast másfél éves stratégiai tervet dolgozott ki, melynek két fontos pontja a költségek csökkentése és a proaktiv marketing; előzővel a hatékonyság javítható, utóbbival pedig a bevétel növelhető. A Karsai Holdingról elhangzott, hogy a cég versenytárs, a szinergiára vonatkozó sokat hangoztatott elképzeléseit pedig eddig még nem fogalmazta meg az igazgatóság előtt, de a Pannonplast egyébként nyitott minden a részvényeseknek kedvező együttműködésre. A Pannonplast jelenleg szakértőkkel vizsgálja, hogy a hétfői szavazáson a tulajdonosok milyen arányban szavazhatnak. Mint ismeretes, a Britton és a Pevdi együttesen mintegy 23 százalékos részesedésével kapcsolatban a PSZÁF a nyáron megállapította az együttes befolyásszerzést. Kérdéses tehát, hogy a két fő tulajdonos mekkora tulajdoni hányaddal voksolhat: 12,5 százalékkal, amely korlátot együttes részesedésnél az alapszabály is megállapít, vagy pedig külön-külön járulnak majd az urnák elé. A fordulat érdekes, ugyanis megfigyelők szerint a helyzet ennyire nem volt bizonytalan, hiszen a PSZÁF határozat egyértelműen kimondja az együttes befolyásszerzést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!