Papíron javított nagyot a BoA

A Bank of America 6,2 milliárd dolláros, papíronként 56 centes nyereséget könyvelt el a harmadik negyedévben. Ez papíron alaposan meghaladja a 20 centes EPS-ről szóló elemzői várakozásokat, illetve a tavalyi azonos időszak 77 centes veszteségét. Az egyszeri tételek azonban sokat torzítanak.
NAPI, 2011. október 18. kedd, 13:19
Fotó: Napi.hu

A bank eszközei átértékelésén (azaz a JPMorganhez és a Citigrouphoz hasonlóan saját nemfizetési kockázatának emelkedésére nyitott fedezeti ügyleteken) 4,5 milliárdos pluszt mutatott ki.

Ezen felül 3,6 milliárd dolláros adózás előtti nyereséget számolt el a China Construction Bankben meglévő pakettje értékesítésén, valamint 1,7 milliárdot oldott fel nemfizető hiteleire képzett céltartalékaiból az időszak során.

Ezzel szemben az eredményt 2,2 milliárd dollárral húzta vissza a private equity üzletágon és egyes stratégiai befektetésein felhalmozódott veszteség.

A bevételi soron 28,45 milliárd dollárt ért el a nagybank amely szintén meghaladja a 25,92 milliárdos konszenzust.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK