Alaposan meglepte a piacot a Deutsche Bank, a német bankmamut közel 1 milliárd eurós nyereséggel abszolválta a harmadik negyedévet. Ez 45 százalékos növekedés a bázishoz képest, s jócskán túlszárnyalja az elemzői prognózisokban szereplő profitvárakozásokat. A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó elemzők 831, a Bloomberg konszenzusa pedig 839 millió eurós nettó eredményt jósoltak. A Peugeot és Citroen autók gyártását felölelő PSA csoport csütörtökön közölte, hogy az idei harmadik negyedévben forgalma a tavalyi azonos időszakét 1,3 százalékkal haladta meg. Autóeladásainak értéke az egész háromnegyed évre 1,4 százalékkal növekedve 33,54 milliárd euró lett, de bevétele a harmadik negyedben mindössze 50 millió euróval haladta meg az egy évvel korábbit. Ugyanakkor autóiból 1,9 százalékkal kevesebbet vettek Európában, Nyugat-Európában 1,7 százalékkal. A Nyugat-Európán kívüli újautó eladások viszont 8,3 százalékkal nőttek, elsősorban a jó latin-amerikai és kínai eladásoknak köszönhetően.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!