Partnerek működtetik majd az összes Mol-kutat?

Mintegy 2600 fővel csökkenne a Mol jelenlegi 12 ezres létszáma, ha megvalósul az a terv, amelyről Sívó Imre, a cég ügyvezető igazgatója nyilatkozott a Magyar Hírlapnak. Laptársunk szerint a jövőben a Mol is – hasonlóan versenytársaihoz – partnereknek, önálló kisvállalkozásoknak adná át kútjainak működtetését.
Szegő Iván Miklós, 2001. november 19. hétfő, 09:26
Fotó:

A Mol 377 kútjából eddig 11-et zártak be, 28 pedig már partnerek kezelésébe került. További 98 kút pályáztatása zajlik, állítólag jó esély van 70 létesítmény üzemeltetésbe adására. A pályázatokon csak Mol-kutasok indulhatnak, de ha sikertelen a tender, az újabb meghirdetéskor külső jelentkezést is elfogadnak. A hírek szerint egyelőre 230 benzinkút működtetését adná át a Mol, de a jövőben az sem kizárt, hogy a teljes hálózat üzemeltetésétől megszabadul a társaság. Az átalakítás eredményeként, az eddigi Mol-alkalmazottak - ha pályázatot nyernek - önálló vállalkozásban tevékenykednek majd, így megszűnik a munkaviszonyuk az olajcéggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK