Passzírozzák a semmit

Az európai befektetők továbbra is várakozó állásponton vannak.
NAPI, 2010. március 10. szerda, 11:07
Fotó:

A múlt hét meredek emelkedése után - amit a kedvező amerikai munkanélküliségi adat és a görög kormány szigorító intézkedései keltette optimizmus motivált - ezen a héten három napja oldalaznak az európai tőzsdék. A befektetők további jeleket várnak, amelyekből következtethetnek a gazdaság egészségi állapotára.

A német külkereskedelmi adat ugyan a vártnál rosszabb lett, de nem annyira, hogy lázba hozza a tőzsdézőket. Az ING elemezői szerint az építőipar kilátásai bizonytalanok - az ágazat cégeinek 90 százaléka már közzétette 2009-es eredményét, amelyek elmaradtak a várakozásoktól. A szakértők szerint ez kedvezőtlen üzleti környezet tartós jelenlétére utal.

A befektetők ezt is tudomásul vették, majd úgy adták-vették a részvényeket, hogy a londoni Footsie értéke mindössze 0,2 százalékkal morzsolódott le a kereskedés első egy órájában, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 pedig stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK