Csütörtök délelőtt 93,26 százalékos részvétellel kezdődött meg a BÉT rendkívüli közgyűlése. Egyetlen érdemi napirendi pontként vezető tisztségviselők választására kerül majd sor, mivel három igazgatósági tag is nemrég lemondott tisztségéről. A közgyűlésen jelen van Michael Buhl, a Wiener Boerse elnöke is.

Patai Mihályt választotta elnökévé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) megújított igazgatósága a csütörtöki rendkívüli közgyűlést követően - tudósított az MTI. A BÉT közgyűlésén három új tagot választottak az igazgatóságba: Patai Mihályon kívül Mohai György, a BÉT vezérigazgatója és Barlai Róbert (OTP) került be a testületbe. A közgyűlésen a lemondott igazgatósági tagok mellett - Szalay-Berzeviczy Attila, Fatér Gyula, Szabó Ferenc - Cselovszky Róbert Micheal Buhl Áldott Zoltán maradtak.

Patai Mihályt, az UniCredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját a BÉT-ben többségi tulajdonos osztrák konzorcium jelölte a tőzsdeelnöki posztra. Patai a közgyűlésen napirend előtti kérdésre válaszolva közölte: nem szerepel a tervekben a BÉT részvényeinek tőzsdei bevezetése.
A Concorde tegnap írásban három kérdést juttatott el az igazgatósághoz és a jelöltekhez, a levezető elnök azt kérte, hogy a napirend tárgyalásakor tegyék fel a részvényesek kérdéseiket.

Kecskeméti Judit részvényes azt a kérdést tette fel, hogy az eddigiekkel ellentétben mégiscsak van új stratégia? Patai Mihály, a BÉT új elnöke erre azt válaszolta nincs szó összevonásról, a BÉT önálló jogi személy marad, a kereskedési rendszer lenne egységes.

Korányi G Tamás részvényes (lapunk főszerkesztője) azt emelte ki, hogy 2004-től benne van a BÉT alapszabályában, hogy a tőzsdei kereskedés elviteléhez 85 százalékos többségű döntés kell. Így az lenne korrekt, ha a főrészvényes kiszállási lehetőséget biztosítana a kisrészvényeseknek, ha gyökeresen meg kívánja változtatnia társaság működését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!