Pecina 15 százalék felett az FHB-ban

Az FHB legutóbbi, 58 ezer darabos sajátrészvény-vásárlásával megnőtt a VCP Capital Partners részesedése is a bankban és éppenhogy, de túllépte a 15 százalékos határt.
NAPI Online, 2009. február 24. kedd, 07:58
Fotó:

A Collegia Privatstiftung tulajdonában álló, Heinrich Pecina vezette VCP közvetlenül 3,2 millió, magyarországi cégén keresztül további 6,5 millió FHB-részvényt birtokol. A papírok átlagos bekerülési ára megfigyelők szerint 1500 forint körül lehet. Az FHB-nak a VCP-n kívül három, egyenként tízszázalékos tulajdonosa van (a letétkezelőkön kívül), ezek az HSBC Bank, a Silvermint Estate SA nevű offshore cég és a Spéder Zoltán ellenőrzése alatt álló A64 Kft.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK