A BÉT irányadó indexe a negatív tartományban nyitott kedden, s csak délután tudta meghaladni az első percekben elért 21 600 pont körüli, az előző napi záróértékétől közel 900 ponttal elmaradó szinteket. A BUX végül 1,2 százalékos veszteséggel, 21 611,25 ponton zárt, utolsó értéke 55 ponttal napi legmagasabb szintje alatt volt. A blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni; a gyógyszeripari papír 0,3 százalékkal drágult a nap végére, annak ellenére, hogy társaihoz hasonlóan a negatív tartományban nyitott, ám a fél négykor nyilvánosságra került, várakozásoknál kedvezőbb amerikai fogyasztói hangulatindex hatására emelkedésnek induló Wall Street-i mutatókat követve a pozitív tartományba lendült át, s 41 400 forintig futott fel. A gyógyszerpapír e szint alatt 400 forinttal, 41 000 forinton fejezte be a kereskedést. Az OTP-re érkező legmagasabb kötés kedden 5858 forinton érkezett, s még ez is 57 forinttal elmaradt az előző napi záróárától. Bár a bankpapír forgalma meghaladta a 13,5 milliárd forintot, záróára 1,3 százalékkal előző napi utolsó értéke alatti volt, s jóval a támaszszintnek tartott - egyúttal a záróárnak megfelelő 5840 forintos érték alatt, 5705 forinton is cserélt gazdát. A bankpapír szakértők szerint kritikus szinteken egyensúlyoz, amennyiben keddi záróértéke alá szorul akár csak 1 százalékkal is, további árfolyamcsökkenésnek néz elébe. A Mol a reggeli leértékelődését követően - melynek során egészen 17 500 forintra csökkent az árfolyama - több mint 2 százalékos veszteséggel forgott a pesti parketten, végül 2,5 százalékos mínuszban, 17 650 forinton állapodott meg, lanyha, 3,8 milliárd forint körüli forgalom mellett. A Magyar Telekom a nap végére 1,5 százalékkal került lejjebb, annak ellenére, hogy koradélután hosszú kapaszkodás után maga mögött hagyta a 716 forint körüli szinteket, s egészen 723 forintig drágult. A távközlési cég papírjait az utolsó percekben öntötték a parkettre, forgalma a nap végére 900 millió forint körül alakult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!