A Linamar-részvények árfolyama pénteken elérte a négyezer forintot, vagyis már 33 százalékkal áll a Linamar Corp. vételi ajánlatának árszintje fölött. Ennyit utoljára 1998-ban, az orosz válság előtt adtak a papírért, igaz, az akkori vásárlók néhány hónap alatt befektetésük értékének felét elvesztették. Az általunk megkérdezett portfóliómenedzserek szerint annyi hasonlóság feltétlenül van az akkori és a mostani helyzet között, hogy most is nagy kockázatot vállal, aki ilyen árszinten kezd vásárolni. A társaság ugyanis július 2-án délután tartja a tőzsdei kivezetésről döntő közgyűlését, s most még egyáltalán nem látszik biztosnak, hogy a hazai kisbefektetők és intézmények meg tudják akadályozni a tőzsdéről való távozást. A fő tulajdonos kanadai Linamar és a vele összehangolt magatartást tanúsító személyek 69,3 százalékkal rendelkeznek, a kivezetésről szóló első napirendi pont jóváhagyásához viszont a jelenlévők 75 százalékának igen szavazata szükséges. A cikk teljes terjedelmében a NAPI Gazdaság mai számában olvasható.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!