Az egész hetet tekintve azonban árfolyamnyereséggel fejezte be a forint.

Az eurót a kora reggeli 354,82 forint után mintegy fél százalékkal magasabban, 356,85 forinton jegyezték este a bankközi piacon.

Hasonló mértékben emelkedett a dollár és a svájci frank jegyzése is, a dolláré a reggeli 300,58 forintról 301,72 forintra ment fel, a svájci franké pedig 328,63-ról 330,41 forintra.

A hét eleji jegyzéséhez képest a forint az euróval szemben 0,5 százalékos, a dollárral szemben 0,1 százalékos, a svájci frankkal szemben pedig 1,4 százalékos erősödést ért el péntek estére - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!