Az euró jegyzése a kora reggeli 314,77 forintról este fél hétre 313,76 forintra csökkent - írta az MTI.

Az előző nap, csütörtökön a forint idei leggyengébb árfolyamát érte el az euróval szemben 315 forint feletti jegyzésen. Legutóbb hasonló szinten tavaly december közepén jegyezték az eurót. Csütörtöki mélypontján a forint 1,8 százalékkal állt gyengébben év eleji árfolyamánál, míg az euróval szemben augusztusban elért idei legerősebb, 301,72 forintos jegyzéséhez képest 4,4 százalékkal gyengült.

A dollár jegyzése pénteken a kora reggeli 267,55 forintról 266,67 forintra csökkent, a svájci franké pedig 268,63 forintról 268,54 forintra.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!