Pénteken megint 290 alatt járt a forint

Beke Károly, 2013. május 24. péntek, 11:27

A csütörtöki nemzetközi piaci elbizonytalanodás után pénteken ismét a vevők kerültek fölénybe a piacon, ami a forintra is kedvező hatással volt, így délelőttre átmenetileg a 290-es lélektani szint alá csökkent az euró jegyzése.

A pénteki nap első felében 289,85-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez 0,4 százalékkal volt alacsonyabb az előző napi értéknél. Fél tizenkettő körül aztán már 290,18-nál állt a jegyzés. A dollárral szemben 223,20-ig kapaszkodott a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 231,34 forintba került. A nemzetközi piacon az euró erősödéssel kezdte a napot, így ismét az 1,30-as szintet közelítette a dollárral szemben, míg a svájci frank alig mozdult, 1,2522-nél állt az euró/frank árfolyam.

Magyar szempontból az javítja a forint kilátásait, hogy péntek reggeli sajtóhírek szerint a jövő héten az Európai Bizottság azt fogja javasolni, hogy függesszék fel a túlzottdeficit-eljárást Magyarország ellen. Emellett a nemzetközi hangulat is javult a délelőtt megjelent jó német Ifo-index után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkitaati, 2013.05.24 12:31

Egyre többször lesz 290 alatt ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html