Pénteken megint megvették a forintot

Pénteken visszakapaszkodott 290 alá a magyar deviza az euróval szemben, vagyis a csütörtöki nemzetközi pánikhangulat hatása nem sokáig tartott. A nemzetközi befektetők megnyugvása mellett az uniós túlzottdeficit-eljárással kapcsolatos kedvező hírek erősítették a forintot.
Beke Károly, 2013. május 24. péntek, 16:24

A hét utolsó kereskedési napján 289,40-ig kapaszkodott a forint az euró ellenében, ez bő fél százalékkal volt alacsonyabb a csütörtöki szintnél. A dollárral szemben 223,63-ig kapaszkodott a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 232,62 forintba került. A nemzetközi színtéren az euró alig mozdult a dollárral szemben, míg a svájci frank a szerdai hirtelen gyengülés után ismét az erősödés útjára lépett, 1,24363-nál állt a keresztárfolyam.

A forint szempontjából kedvező hírek érkeztek pénteken, hiszen sajtóinformációk szerint jó eséllyel kikerülhetünk az uniós túlzottdeficit-eljárás alól. Első körben az Európai Bizottság tesz javaslatot szerdán, majd június végén születik meg a végleges döntés az Ecofin ülésén.

A magyar kötvények másodpiacán a csütörtöki hozamemelkedés a hangulat javulásával ismét megfordult, így a hétvége előtt a legtöbb futamidő esetében hozamcsökkenésnek lehettünk szemtanúi. A nap nyertese a 9 bázisponttal csökkenő ötéves hozam volt, így délután 4,01 és 5,36 százalék között szóródtak a referenciaértékek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vote, 2013.05.24 16:46

Megvették a forintokat, az összeset.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html