Péntekre felébredt Csipkerózsika-álmából a piac, s végre megmoccant a forint jegyzése, igaz, alacsony forgalom mellett. Az euró és a dollár drágult, az előbbi kora délelőtt 251,90-252,45 forint között mozgott, fél tíz tájban 252,20/50-en állt, míg a zöldhasú egységével 206,80-207,00 forinton kereskedtek - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. Kolba Miklós szerint a péntekenként szokásos profitrealizálás, illetve a short pozíciók csökkentése állhat a hazai deviza gyengülésének hátterében. A szakember úgy véli, amennyiben ma kedvező amerikai munkaerőpiaci adatok látnak napvilágot, az a dollár erősödéséhez és ezzel párhuzamosan akár a forint további gyengüléséhez vezethet, rövid távon így az euró jegyzése 251-253 között alakulhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!