A Nasdaq 0,98 százalékkal (27,02 ponttal) 2781,30 pontra nőtt. A 30 vezető iparvállalat DJIA mutatója 0,65 százalékkal (69,54 ponttal) 10659,98 pontra gyengült. A hét egészét tekintve a DJIA 0,70 százalékkal, a Nasdaq 0,40 százalékkal erősödött. A kereskedés kezdetén a Nasdq esett, mert technológiai és távközlési társaság eredményét illetően borúlátó volt a piac. Később győzedelmeskedtek az e heti 50 bázispontosra várt kamatcsökkentés kedvező hatásaiban bízók nyomása, ettől az index növekedésnek indult, és végül a pozitív tartományban fejezete be a kereskedést. Az iparvállalatok piacán a kamatcsökkentési várakozások sem tudtak pozitív hangulatot teremteni.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!