BUX
41002

Péntekig optimisták lehetünk

Jelentősebb emelkedéssel indulhatna a nap a tőzsdén, ha a Moody's nem minősítette volna le Japánt, emiatt visszafogottabb lehet az optimizmus - vélekedett Varjú Péter az Erste vezető üzletkötője.

NAPI, 2011. augusztus 24. szerda, 08:59

A japán leminősítés borzasztó furcsa dolog, hiszen tíz éve lényegében egy szinten toporog Japán, de a lépés megtörtént, ami miatt a tegnap esti nagy amerikai öröm elhalványulhat, semlegesítheti annak pozitív hatását.

Este még úgy gondolhattuk, hogy nagy emelkedő napunk lesz, különösen, hogy az előző napokban már amúgy is alábbhagyott az eladói nyomás, most egy szerényebb emelkedésre készülünk - mondta az üzletkötő.

Szignifikáns elmozdulás nem várható nyitásban, érdekes, hogy a pénzügyi szektor nem teljesített rosszul Amerikában, az OTP napja így akár pozitív is lehet.

A líbiai fordulat és az ottani infrastruktúra sérüléseiről érkező hírek nem nagyon érintik a Molt, az olajpapír is az általános hangulattal mehet föl.

Pozitív várakozások előzik meg a pénteki amerikai Bernanke-beszédet, mindenki várja a QE3 bejelentését. Addig fölfelé araszolhatnak a piacok, de könnyen okozhat csalódást a pénteki beszéd - tette hozzá Varjú Péter.