Pénz állt a házhoz a Telekomnál

A Magyar Telekom 3,61 milliárd forint osztalékot kap macedón leányvállalatától, a Makedonski Telekomtól (MakTel) - közölte a Telekom hétfőn.
Szász Péter, 2017. április 24. hétfő, 16:56
Fotó: Reuters

A MakTel hétfői közgyűlése a 2016. üzleti év után 1,25 milliárd macedón dénár (mintegy 6,37 milliárd forint) osztalék kifizetéséről határozott.

A macedón számviteli szabályok szerint a társaság nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 2016-ban 1,25 milliárd macedón dénár volt, amelyet teljes egészében osztalékfizetésre fordít.

A Stonebridge Communications AD Skopje, a Magyar Telekom 100 százalékos leányvállalata 0,71 milliárd macedón dénár (3,61 milliárd forint) osztalékra jogosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK