James Giddens, a Lehman csődbiztosa mérföldkőnek nevezte a megállapodást, így ugyanis legalább valamennyi pénzt viszontláthatnak a károsult ügyfelek - írta a Reuters.

A JPMorgan birtokába - a csődvédelmi eljárás kezdeményezésével annak idején a piacokat alapjaiban megrengető - Lehman elszámoló bankjaként jutott a kérdéses vagyon.

A visszatérítendő eszközöket a csődbiztossal való megegyezésig külön letétbe helyezték, így azok átadása nem gyakorol majd pénzügyi hatást a JPMorgan eredményére - derül ki a pénzintézet közleményéből.

Az ügy külön pikantériája, hogy a Lehman ettől az ügytől függetlenül korábban beperelte a JPMorgant. Szektortársukat ugyanis azzal gyanúsítják, hogy elszámolóként olyan érzékeny adatokhoz jutott, amelyekkel a bedőlés előtti napokban 8,6 milliárd dollárnyi eszközt vont ki a Lehman ellenőrzése alól, miközben a bank épp megrendült likviditási helyzete miatt volt kénytelen végül csődvédelmet kérni maga ellen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!