Pénzt csinált a politika

A gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos jó hírek jót tettek a tőzsdéknek.
NAPI Online, 2009. február 12. csütörtök, 07:36
Fotó:

Az amerikai indexek picit korrigáltak az előző napi hatalmas esés után: a DJIA 50-60 pontos kezdeti emelkedés után a nap végére 0,64, az S&P-500 0,8, a Nasdaq 0,38 százalékkal nőtt. A befektetőkre jó hatást tett, hogy a kongresszusban kompromisszumra jutottak egymással a demokraták és a republikánusok a gazdaságélénkítő csomag még vitatott részleteivel kapcsolatban.

A Blackberryket gyártó Research in Motion árfolyama 14,5 százalékkal csökkent, mivel a cég jelezte, a tavalyi utolsó negyedévben jobban nőtt előfizetői száma a vártnál, ugyanakkor nyeresége a várakozási sáv alsó részén fog elhelyezkedni.

A bankpapírok kezdtek magukhoz térni az előző napi zuhanás után, a kereskedők feszült figyelemmel követték a legnagyobb bankok vezetőinek szenátusi meghallgatását. A Bank of America vezérigazgatója, Ken Lewis azt mondta, hogy a bank folyamatosan hitelez, mégpedig többet, mint amennyit az TARP programban kapott állami támogatás indokolna.

Jó hír, hogy november óta az első IPO-t végrehajtó Mead Johnson részvényei az első kereskedési napon 12 százalékkal drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK