Erősödött a forint pénteken a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben; 0.4 százalékkal az euróval, 0,8 százalékkal a dollárral és 0,6 százalékkal a svájci frank ellenében. A hetet három százalék körüli nyereséggel fejezte be a három devizával szemben - írja az MTI.

Az eurót a kora reggeli 360,15 forint után 358,86 forinton jegyezték este hat órakor a bankközi piacon. A dollár jegyzése 318,70 forintról 316,06 forintra csökkent, a svájci franké pedig 345,94 forintról 343,74 forintra ment lejjebb.

December 27-én történelmi mélypontra zuhant a forint hétfőn a devizapiacok nyitása után. Reggel 9 órakor hirtelen 373,269-ig süllyedt az euró ára. A dollár a 329,5 forintos szinttel kacérkodott. Az előző mélypont december 15-én dőlt meg, akkor 372 forint fölé ment az euró ára. 

Péntek esti árfolyamán a forint 2,8 százalékkal áll erősebben az év eleji jegyzésénél az euróval, 2,7 százalékkal erősebben a dollárral és 3,6 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

A forint a múlt év vége felé elért leggyengébb jegyzéséhez képest 3,6 százalékkal állt erősebben péntek esti árfolyamán az euróval, 4,5 százalékkal erősebben a dollárral és 3,9 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!