Perbe fogták a Bayert New Yorkban

New York állam bírósága perbe fogta a német Bayer AG gyógyszergyártó céget a tőzsdei előírások megszegéséért - írta a Reuters a cég bejelentésére hivatkozva.
Kummer Krisztián, 2003. március 12. szerda, 16:56
Fotó:

A New York-i ügyészség Manfred Schneidert és Werner Wenninget, a vállalat volt és jelenlegi vezérigazgatóját idézte vádlottként a bíróság elé, az indok pedig a Baycol nevű koleszteringyógyszer visszavonása körüli információk elhalgatása, illetve félreinformálás. A vád szerint az elhallgatások nyomán az Egyesült Államokban forgó részvényeinek árfolyama a tulajdonosok számára károsan változott.
A per az okozott kár megtérítésére irányul, mindazok számára, akik 1999. május 26. és 2002. január 23. közt vásároltak a papírból a Nasdaq-on, illetve akik 2002. január 24. és 2003. február 21. közt vettek belőle a New York-i Tőzsdén.
A Bayer közleménye szerint keményen fog védekezni, mivel szerinte vétlen az ügyben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK