Az új gazdasági adatok ismét az új recessziótól való félelmet helyezik előtérbe – vélik a MarketWatch és a Bloomberg által megszólaltatot elemzők. Különösen a kínai beszerzési menedzserindexek vették el a piacok kedvét és húzták le a részvényfolyamokat, de nyilván közrejátszott az is, hogy az amerikai tőzsdeindexek szerdán fontos szinteket szakítottak át. Tokióban a Toyota 1,3 százalékos, és a Nissan 1,9 százalékos esésével a trendnél jobban szerepeltek, a Hitachi azonban 2,8 százalékot, a Sony 3,1 százalékot, a Honda 3,0 százalékot, a Softbank pedig 4,7 százalékot zuhant. Ausztráliában a Rio Tinto 3,4 százalékot esett. A tokiói Nikkei 225 2 százalékot, szöuli Kospi 0,71 százalékot, a sanghaji kompozit index pedig 0,86 százalékot vesztett a szerdai záráskori értékéhez képest. A hongkongi és a thaiföld tőzsdék zárva voltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!