A Richter a 2008-ban meghiúsult lengyel Polpharma akvizíció miatt perelte be annak tulajdonosát a Genefart. A keresetben összesen 300 milió dollár szerepelt, ami már a magyar társaság elmaradt hasznát is tartalmazta volna. A bíróság ezt a jelek szerint nem találta megalapozottnak, a 40 milliós kötbért viszont igen. Az ügyről véleményt mondó elemzők már korábban is legfeljebb a 40 millió dollár megítélését tekintették reálisnak, ugyanakkor ez sem tekinthető kis összegnek, mai árfolyamon 7,7 milliárd forintról van szó.

A Richter és a Genefar 2007-ben állapodott, meg, a tranzakció értelmáben a magyar gyógyszergyár megszerezte volna a lengayl Polpharma gyógyszergyártót, annak tulajdonosa pedig a Richterben szerzett volna tulajdonrészt. A szerződést 2007 decemberében a Richter rendkívüli közgyűlése is jóváhagyta, majd 2008 júliusában a társaság arról számolt be, hogy a lengyel fél további feltételekhez kötötte a szerződést, amit a Richter nem tudott elfogadni. Ezek után indult per a szerződésben szereplő 40 milliós kötbér és kamatai értékben, ami később kiegészült a Richter elmaradt hasznának összegével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!