Pesszimizmus az amerikai tőzsdéken

Gyengüléssel nyitottak az amerikai részvénypiacok szerdán, miután a vártnál nagyobb visszaesést mutatott a tartós fogyasztási cikkek piaca júniusban.
Novák Csaba, 2009. július 29. szerda, 15:56
Fotó:

Felerősödött a világgazdasági fellendülés törékenységét hangoztató pesszimista elemzők hangja, miután az amerikai piacon gyártott tartós fogyasztási cikkek iránti kereslet a korábbi várakozásoknál meredekebben, 2,5 százalékkal zsugorodott júniusban.

A Dow Jones Ipari Átlag 30-40 pont közötti veszteséget mutat fél órával nyitás után, az S&P 500-as index 5-6 pont közötti mínuszban tartózkodik. A Nasdaq is fél százalékkal esik, a legnagyobb vesztes a piacon a Yahoo, amely a Microsofttal kötött megállapodás bejelentése után 9,5 százalékkal zuhan. A szektorok közül az olajipari teljesít a legrosszabbul, a bankszektor viszont fél százalék pluszban áll.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK