Erősen lenyomta a hangulatot, hogy a legnagyobb amerikai élelmiszergyártó vállalat, a Kraft igen alacsony profitvárakozásokat tett közzé, amely igencsak jól jelzi, hogy az amerikai fogyasztók már a legalapvetőbb bevásárlásaik terén is visszafogják magukat. A Kraft bejelentését 9,2 százalékos árfolyamgyengülés követte.

A bankpapírokba befektetőket pedig attól verhette ki a jeges veríték, hogy egyes politikusok azt fejtegették, a pénzintézetek esetleges államosításával vagy más jellegű kimentésével a közjó érdekében kártalanítás nélkül szoríthatnák ki a részvényeseket.

A Bank of America részvényárfolyama 11,3 százalékkal gyengülve 1990 óta nem látott mélypontra zuhant vissza, míg a Wells Fargo 4,1 százalékot esett.

A szórakoztatóipar szereplői is szolgáltattak rossz híreket. A Walt Disney a vártnál magasabb mértékű profitvisszaesésről beszámolva 7,9 százalékot vesztett nap végére árfolyamértékéből. A Time Warner (jórészt egyszeri tételek miatt) 16 milliárd dolláros veszteségének köszönhetően részvényei ugyancsak délnek vették az irányt, nap végére 3,68 százalékkal értek kevesebbet.

A Costco nagykereskedelmi lánc papírjai pedig azután értékelődtek le 7 százalékkal, hogy a társaság bejelentette, nyeresége elmarad majd az elemzői várakozásoktól.

Összességében a vezető indexek közül a Dow Jones ipari átlaga 1,51 százalékkal 7 956,66 pontra, az S&P 500 0,75 százalékkal 823,23 pontra, míg a Nasdaq 0,08 százalékkal 1 515,05 pontra rontott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!