Piaci pletykákat cáfol a Richter

Az év első napjaiban csaknem 10 százalékos emelkedést és a tegnapi 4759 forintos záróárával 4759 forintos négyéves csúcsot produkáló Richter meglódította az elemzők és a befektetők fantáziáját.
Korányi G. Tamás, 2014. január 14. kedd, 10:49
Fotó: Napi.hu

A magyar gyógyszergyár papírjainak múlt csütörtök óta tapasztalt árfolyamemelkedésében - amellett, hogy az európai és régiós alapkezelők bevásárlólistáján a gyógyszeripar egyébként is elöl szerepel - egy amerikai felvásárlási hír is benne van - írta a Napi Gazdaság piaci szereplők elmondására hivatkozva. A Richter évtizedes amerikai partnere, a Forest Laboratories Inc. 2,9 milliárd dollárért megvásárolta az Aptalis nevű gyógyszercéget és bejelentette, hogy további felvásárlásokra is készül.

Egy, a Napi Gazdaságnak nyilatkozó elemző egyértelműen ehhez a hírhez kapcsolta az emelkedést, miután - ahogy közeledik a 2016, amikor sok nagy társaság originális gyógyszerszabadalmai lejárnak - egymást érik a gyógyszerszektorban a felvásárlási hírek.

Az újabb felvásárlási sztori formálódása viszont merész ötletnek tűnhet a 25 százalékot meghaladó, láthatóan tartós állami pakett miatt...

Beke Zsuzsa, a Richter PR-vezetője a Napi.hu érdeklődésére határozottan cáfolta, hogy akár a Forest Labs, akár más gyógyszergyártó részéről efféle szándéknak lenne jele. Ma délelőtt egyébként amúgy is korrigált az árfolyam. A Richter részvények árfolyama háromnegyed 11 körül 1,34 százalékkal járt a tegnapi záróértéke alatt, a papírok 4695 forinton forogtak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK