A varsói értéktőzsde az orosz és a török parkett után a harmadik legnagyobb feltörekvő európai tőzsde, amelynek piaci kapitalizációja eléri a 147 milliárd dollárt. Lengyelország a közelmúltban utasította el a Deutsche Börse ajánlatát, arra hivatkozva, hogy a frankfurti tőzsdeüzemeltető nem vázolt fel fejlesztési stratégiát a tőzsde számára. A varsói parkett eladása a lengyel kormány jövő évi, összességében mintegy 10 milliárd dollárnyi tervezett privatizációs tervének részét képezi, amelyet nem titkoltan a növekvő költségvetési hiány finanszírozására szánnak. Az idei első kilenc hónapban a lengyel tőzsdén vezették be a legtöbb új részvényt Európában; míg a WSE-n 22 társaság papírját listázták be, addig a világ legnagyobb börze-üzemeltetője, a NYSE Euronext összességében 23-at - idéi a Bloomberg a PricewaterhouseCoopers statisztikáját.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!