A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 15 milliárd forintért dobott piacra állampapírt.

A befektetők 18,2 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 15,0 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal magasabb, 0,28 százalékos aukciós átlaghozammal, ami megegyezik a hétfői másodpiaci hozammal.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az évet 0,01 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte. Az aukciós átlaghozam 2019 elején 0,03 százalék volt, 2018 elején 0,02 százalék, 2017 elején 0,15 százalékot tett ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!