Amíg a reggeli órákban 302,4 forintot kértek egy euróért, addig délután öt óra előtt pár perccel 303,1-et, a gyengülés tehát egészen minimális. Az eseménytelen kereskedést több dolog is segítette: egyrészt nem okozott nagy meglepetést sem az EP-, sem az ukrajnai választás, másrészt pedig mind az amerikai, mind a londoni piacok zárva tartottak hétfőn.

Miután a forint az elmúlt hét vége felé áttörte azt a 302,5-ös szintet, melyről korábban többször is visszapattant, a piac most egyelőre kivár, hogy az áttörés tartós lesz-e, vagy pedig csak ideiglenes és hamarosan gyengülés várható. Amennyiben az előző forgatókönyv valósul meg, úgy a következő ellenállási szint 300 forintnál lesz, amit a szakértők szerint egyelőre nem fog tudni áttörni a magyar deviza, így ebben az esetben 300 és 304 forint közötti euróárfolyam várnak a közeljövőben.

Délután öt előtt pár perccel tehát egy dollár 222, egy font 374, egy svájci frank 248,2, míg a japán jen 2,1796 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!