Picit gyengült a forint

Mininális mérétkben erősödött az euró árfolyama a reggeli helyzethez képest.
NAPI Online, 2006. november 22. szerda, 15:54
Fotó:

Az euróért 257 forintot adtak a bankközi devizapiac nyitása után. Ezt követően enyhén erősödött a magyar fizetőeszköz, majd kicsit gyengült: az eurókurzus 256,60 forintnál is járt, délután pedig 257,30 forintot adtak a közös devizáért. A devizakereskedők nagyon alacsony forgalomról számoltak be, amiben szerepet játszhatott, hogy a tengerentúli befektetők már a holnapi hálaadás ünnepi szünnapra készülődtek. Hont András, a Hamilton Tőzsdeügynökség szakértője azt is elmondta, hogy a feltörekvő piacon érdekelt invesztorok a török jegybank holnapi kamatdöntésére koncentrálnak. Hozzátette: a dollár gyengült az euróval szemben, s a lejtő meredekebbé vált a magyar idő szerint kora délután megjelent, vártnál gyengébb munkaerő-piaci adatok hatására. Így a zöldhasú euróhoz mért kurzusa rég nem látott, 1,29-es szint fölé szaladt, ebből adódóan a forinttal szembeni árfolyam 200 alá süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK