Pick-közgyűlés: drasztikus alapszabály-módosítások

A Pick mai rendes közgyűlésén az 50,73 százalékos arányban megjelent részvényesek jelentős változtatásokat hajtottak végre az alapszabályon, amely lényegében bebetonozza a jelenleg pozícióban lévő Arago Rt. irányító helyzetét. Szendrei Csaba a BÉT kibocsátási osztályának jelen lévő vezetője óva intette a közgyűlést attól, hogy elfogadja azt a módosítás, melynek értelmében csak az a részvényes szavazhat Pick-közgyűlésen, akinek 60 nappal korábban birtokában voltak a részvények.
NAPI, 2001. április 25. szerda, 15:48
Fotó:

A részvényesi grémium azonban fittyet hányt a tőzsdei figyelmeztetésre, ezen kívül kivette az alapszabályból a 33 százalékos korlátot átlépő tulajdonos számára előírt vételi ajánlati kötelezettséget is. A részvényesek személyi kérdésekről is döntöttek, a korábban lemondott igazgazgatósági tagok helyett négy Arago-jelöltet választottak meg. Továbbra is az it tagja Bihari Vilmos vezérigazgató és Lazányi Béla az ÁPV delegáltja. Egy következő alapszabálymódosítás keretében az igazgatóság tagjainak visszahívásához ezentúl 3/4-es többség szükséges. A Pick Szeged a tavalyi év után nem fizet osztalékot, amit a szükséges fejlesztések és akvizíciók várható kiadásaival magyarázott az igazgatóság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK