Pihenőt kapott a forintpiac Londonból

Az angol szünnap a forintnak is pihenőnapot adott, alig volt mozgás a devizapiacon.
NAPI, 2009. augusztus 31. hétfő, 16:25

Az angoloknál munkaszüneti nap van, így a lényegében a mai kereskedelem érdeklődés hiányában elmaradt - mondta Kolba Miklós az ING devizapiaci üzletágának vezetője.

Mindössze egy 70 filléres sávban mozgott a forint az euróval szemben, miközben a minimális jegyzési spread is csak 30 fillér. Jelenleg a kurzus 272,40-en áll.

A holnapi munkanappal megindulhat egy enyhe forint-araszolás, azonban látványos elmozdulásra nem érdemes számítani. A költségvetési vita azonban elképzelhető, hogy élénkülést hoz a piacon. A török líra, cseh korona és a lengyel zloty szintén nyugodt napot zárt.

A dollárral az euróval szemben 1,4295-ön kereskednek, miközben napközben ennél egy enyhébb erősebb szinten, 1,4270 körül állt. A dollár értéke egész nap változatlan volt és most 190,50, míg a frank 179,50 forintba kerül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK