Piros lett Ázsia - csökkenés a legtöbb piacon

Gyengüléssel fejezték be a csütörtöki kereskedés a legfontosabb ázsiai tőzsdék.
Csernátony Csaba, 2020. október 29. csütörtök, 07:38
Fotó: Getty Images

A tokiói börze Nikkei indexe 0,48 százalékkal, 23 ezer 306 pontra gyengült. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,06 százalékos csökkenéssel zárt.

Az ausztrál tőzsde 1,61 százalék, a tajvani pedig 1,02 százalék mínuszban fejezte be a napot.

A magyar idő szerint reggel még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,91 százalékos gyengülést, a sanghaji 0,34 százalékos erősödést, a szöuli pedig 0,75 százalékos csökkenést jelzett - áll az MTI összefoglalójában.

Csütörtök reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 6 cent (0,15 százalék) emelkedéssel, 39,70 dolláron állt. Az arany ára unciánként 0,19 százalékkal (3,65 dollárral) 1882,85 dollárra nőtt.ű

Szerdán az amerikai tőzsdéken az eladók voltak többségben, csökkentek a részvényindexek. Szakértők szerint a járvány terjedésének gyorsulása miatt kerültek lejtmenetbe a részvénypiacok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK