A főbb tengerentúli tőzsdeindexek 1 százalékot meghaladó mértékű gyengülést mutatnak hétfőn a kereskedés első másfél órája után.

A piacot befolyásoló hírek nem adtak egyértelmű jelzést a befektetőknek. A japán jen a szigetország intervenciójának hatására jelentősen gyengült a dollárral szemben, ami nem éppen az amerikai külkereskedelmi kilátásoknak kedvezett. A délután publikált két makroadat pedig ugyancsak vegyes jelzést küldött: míg a chicagói PMI a vártnál gyengébb számot mutatott, addig a Dallas Fed index meghaladta az elemzői várakozásokat.

A dollár - részben a jenpiaci intervenció hatására bekövetkező - erősödése az árupiacokon gyengüléshez vezetett. Az arany irányadó jegyzése a határidős piacon élesen csökkent, több mint 25 dollárral, másfél százalékkal 1720 dollár körüli szintre. Az olaj ugyancsak közel 2 százalékot veszített árfolyamából, így ismét 92 dollár körül tartózkodott a fekete arany jegyzése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!