Jókora, 1 százalékot meghaladó mínuszokat mutattak a főbb New York-i tőzsdeindexek a nyitás után szűk két órával. A Dow Jones IA index 12 448, az S&P 500 mutató 1316, míg a Nasdaq 2838 ponton állt délután.

A nyersolaj irányadó határidős piaci jegyzése több százalékkal 88 dollár alá csökkent, ilyen alacsonyan legutóbb 2011 őszén tartózkodott.

A hangulatot továbbra is elsősorban az Európáért való aggódás határozza meg, de a spanyol görög, olasz hírek mellett a vártnál gyengébb amerikai lakáspiaci adat sem segítette az emelkedést.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!