Pirosat kapott az OTP

A BUX gyengüléssel nyitott szerdán, a vezető papírok mindegyike a piros tartományban forog.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 09:45
Fotó:

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) indexe mintegy 1,5 százalékos mínuszban van a nyitás után fél órával, a forgalom nem mondható alacsonynak, körülbelül 4 milliárd forint értékben születtek kötések.

A blue-chipek között a majd 2 százalékkal eső Mol-részvény a legnagyobb vesztes, az olajpapír kereken 13 000 pont körül tartózkodik.

Nem áll sokkal jobban az OTP és az Magyar Telekom sem, mindkető másfél százalékot veszített árfolyamából a kereskedés első szakaszában. A bank máris 3,5 milliárd forintot meghaladó forgalmat teljesített.

Csökkent a Richter jegyzésára is, a gyógyszerpapír 0,3 százalékos gyengülés után 36 200 forint körül tartózkodik. Az Egis teljesítménye semleges, ára nem változott.

A legnagyobb, 4,4 százalékos mínusz egyelőre a Pannunion neve mellett szerepel. A kevés pozitívan teljesítő részvény között van a Rába és a Phylaxia, ám míg előbbi csak 0,2, addig utóbbi közel 8 százalékkal erősödik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK