Pirosat kapott Európa

A vezető nyugat-európai tőzsdei indexek csökkenéssel zártak szerdán.
NAPI, 2011. február 9. szerda, 18:34
Fotó:

A londoni Footsie és a párizsi CAC 40 egyaránt fél százalék körüli gyengüléssel fejezte be a szerdai kereskedést, míg Frankfurtban alig érzékelhető mértékben süllyedt a mutató.

A kínai kamatemelés még mindig negatív hatásként érvényesül, továbbra is a nyersanyag- és bányacégek árfolyamára nehezedve.

Ugyanakkor a kedvező gyorsjelentések, például a francia Suez Environment részéről támogatták az emelkedést.

Az egyes cégek között gyengén szerepelt a csökkenő eps-t bejelentő Sanofi-Aventis, míg a PSA Peugeot Citroen, a Sanoma és a Statoil gyenge eredményei ismertetése után veszített árfolyamából.

Az aktuális gyorsjelentési szezonban az európai tőzsdei cégek mintegy 56 százaléka közölt az elemzői várakozásoknál jobb adatokat.

Drágult viszont a londoni értéktőzsde (LSE) részvénye, miután megegyezett a torontói értéktőzsde megvételéről. A Deutsche Börse pedig ugyancsak bejelentette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a NYSE Euronext megszerzéséről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK