A koronavírus-járvány világszintű elterjedésétől tartanak a befektetők, ez jól látszik a piacok hétfői teljesítményén.

Az európai tőzsdeindexek közül a londoni (FTSE), a párizsi (CAC), a frankfurti ( DAX) egyaránt közel 4 százalékos mínuszban volt délután fél 1-kor. A milánói börze indexe pedig majdnem 5 százalékos veszteségnél tartott. A magyar tőzsdeindex is veszített értékéből, 2,5 százalékkal került lejjebb.

A forint is gyengül, a stooq.pl adatai szerint 338,5 forintot kellett adni egy euróért nem sokkal dél után, ami több mint 1 forinttal haladja meg a péntek délutáni szinteket.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!