Negatív irányba indulhatnak a legfontosabb európai tőzsdeindexek a csütörtöki nyitás után, a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető árfolyamindexek 0,1-0,2 százalékos csökkenéssel kezdhetik a kereskedést - írja az MTI. 

Az európai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,70 és 0,59 százalék nyereséggel fejezték be a kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,53 százalékkal erősödött.

Londonban 1,14 százalékkal zárt magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,77 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,84 százalékkal erősödött szerdán. Milánóban 0,64 százalékos, Madridban 1,25 százalékos indexemelkedéssel fejeződött be a tőzsdei kereskedés. Az olajár csütörtökön is csökkent. A héten korábban a Brent 80 dollár felett, a WTI pedig 76,5 dollár felett három éves csúcsot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!