Pirosban Európa

Többnyire lefelé tartanak a főbb európai tőzsdeindexek szerdán dél előtt nem sokkal.
NAPI, 2013. február 13. szerda, 11:55
Fotó: Napi.hu

Erős nyitás után Londonban és Párizsban is süllyed az irányadó mutató, Frankfurtban is épphogy csak a felszín fölött jár a DAX.

Az eurózónás ipari termelési adat nem hozta meg a vételi kedvet, egyes papírok azonban kiemelkedően szerepelnek. Ilyen a Heineken, amelyik közel 4 százalékkal drágult bátorító eredményszámai és prognózisa megjelenése után. A Total szerényebb mértékben erősödött. Ezzel szemben a SocGen és az ING a vártnál rosszabb jelentése nyomán gyengült.

A nap későbbi szakaszában az amerikai kiskereskedelmi szektorról is érkeznek adatok, ezek is befolyásolhatják a hangulatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK