A DJIA 0,5 százalékkal 10 836 pontra süllyedt - a bő ötvenpontos mínusszal a keddi többlet felét adta csak vissza az index -, az S&P-500 0,6 százalékkal 1168 pontra gyengült, a Nasdaq Composite pedig 0,7 százalékkal 2399 pontra apadt.

A Dow kedden még 2008 szeptember vége óta nem látott magasságban zárt, ám a többé-kevésbé csalódást keltő amerikai makroadatok, illetve az Európából érkező rossz hírek (a Görögország-saga folytatódása és Portugália leminősítése) a korrekció irányába hatottak.

Az Adobe Systems volt a nap egyik legnagyobb nyertese: a részvények 4,6 százalékkal drágultak azt követően, hogy a szoftvercég az elemzői várakozásoknál lényegesen erősebb második negyedévi bevétel-prognózist tett közzé.

A nyertesek közé iratkozott fel a Starbucks is, miután 1992-es tőzsdei debütálása óta először fizet osztalékot, részvényenként 10 centet.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!