Az európai tőzsdék pirosban zártak, miután az autógyártók részvényei a tegnapi emelkedés után újra visszacsúsztak és a bankok nyomás alá kerültek a tőkeszerkezetük miatti aggodalom miatt. Miután hétfőn 13 hónapos rekordot ért el, a Dow Jones Stoxx 600 index 0,4 százalékot esett, és végül 250,36 ponton zárt. A fő európai tőzsdék szintén veszteséggel zártak. Az FTSE 100 index 0,7 százalékkal 5346 pontra csökkent, a DAX 0,5 százalékos eséssel 5778 ponton zárt, míg a CAC-40 index 0,9 százalékot vesztett értékéből, 3829 ponton zárva. Európában az autógyártók részvényei vesztettek sokat, a BMW papírjai 2,1 százalékkal lettek olcsóbbak. Hétfőn még a szektor emelkedést mutatott az új autók regisztrációjának emelkedése miatt.


A banki részvények szintén gyengén szerepeltek, a HSBC Holdings 2,1 százalékot esett.. Hétfőn elemzők is rávilágítottak: a bankszektor nagyszámú tőkemelésre készülhet jövőre. A New York-i részvénypiacok a hétfői csúcsdöntést követően csökkenéssel indítottak. A DJIA mutató 0,22 százalékkal, az S&P 0,16 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,35 százalékkal csökkent nyitáskor, ugyanakkor 10 perc után már előző napi záró szintjükön forogtak az indexek.Vállalati hírek közül kiemelkedik a Home Depot, a cég az elemzői várakozásokat meghaladó nyereségről számolt be. A részvény árfolyama ennek ellenére 3 százalékkal esett vissza a nyitásra.Az indexeket lefelé húzta a hír, miszerint októberben mindössze 0,1 százalékkal növekedett az ipari termelés az Egyesült Államokban. Az elemzők előrejelzéseikben átlagosan ennél négyszer nagyobb, 0,4 százalékos növekedést vártak. Jeffrey Lacker, a Federal Reserve richmondi elnöke beszédében meglebegtette a kamatemelés lehetőségét, a dollár erre folytatta erősödését a vezető devizákkal szemben, a dollár/euró kurzusa 1,485-ig ereszkedett.


A New York-i részvénypiacok a hétfői csúcsdöntést követően csökkenéssel indítottak. A DJIA mutató 0,22 százalékkal, az S&P 0,16 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,35 százalékkal csökkent nyitáskor, ugyanakkor 10 perc után már előző napi záró szintjükön forogtak az indexek.

Vállalati hírek közül kiemelkedik a Home Depot, a cég az elemzői várakozásokat meghaladó nyereségről számolt be. A részvény árfolyama ennek ellenére 3 százalékkal esett vissza a nyitásra.

Az indexeket lefelé húzta a hír, miszerint októberben mindössze 0,1 százalékkal növekedett az ipari termelés az Egyesült Államokban. Az elemzők előrejelzéseikben átlagosan ennél négyszer nagyobb, 0,4 százalékos növekedést vártak. A vártnál kisebb mértékben emelkedtek az amerikai termelői árak is, ami szintén nem tett jót a befektetői hangulatnak.

Jeffrey Lacker, a Federal Reserve richmondi elnöke beszédében meglebegtette a kamatemelés lehetőségét, a dollár erre folytatta erősödését a vezető devizákkal szemben, a dollár/euró kurzusa 1,485-ig ereszkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!