Pirosban zárt Nyugat-Európa

A görög megegyezést követő rövid felívelést leszámítva nem bontakozott ki túlzott optimizmus a vezető nyugat-európai tőzsdéken és a zárás is mínuszos lett.
NAPI, 2012. február 21. kedd, 18:40
Fotó: Napi.hu

Az FTSE-100 0,3 százalékkal 5928, a CAC-40 0,2 százalékkal 3465, a DAX 0,6 százalékkal 6908 pontra süllyedt, miközben az athéni tőzsdeindex 3,5 százalékos zuhanással fejezte be a kereskedést. New Yorkban a Dow ugyanakkor megfordult 13 ezer pont felett is, amire 2008 májusa óta nem volt példa.

A német bankpapírok a vesztes oldalra kerültek, de a folytatódó frankfurti reptéri sztrájk miatt esett a Lufthansa is, míg a ThyssenKrupp részvényeit a UBS leminősítése lékelte meg. Párizsban a Total részvényei az emelkedő olajár ellenére gyengültek, miután a Morgan Stanley alulsúlyozásra rontotta le az instrumentumok ajánlását. Német szektortársaikkal szemben jól szerepeltek az olasz bankok részvényei. A Banca Monte dei Paschi de Siena ázsiója azután szökött fel, hogy értesülések szerint a bank legnagyobb tulajdonosa 8 százaléknyi pakettet értékesítene magánbefektetőknek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK