PKN-akvizíció: az OMV még nem adja fel

Bár az időközben távozott lengyel kormány a magyar Mol-t hívta meg a PKN Orlen 17,58 százalékos pakettjének eladásáról folytatandó exkluzív tárgyalásokra, az osztrák OMV az év végéig meghosszabbította korábban tett, s eredetileg november 13-ig élő ajánlatát - közölte az MTI.
NAPI, 2001. november 8. csütörtök, 20:06
Fotó:

Richard Schenz, az OMV vezérigazgatója emellett kijelentette, hogy cége változatlanul érdeklődik a görög Hellenic Petroleumban, valamint a cseh Unipetrolban való részesedés megszerzése iránt. Az utóbbi esetben az OMV cseh partnere az Agrofert cég, de Schenz hangsúlyozta, hogy a konzorcium nyitva áll további partnerek előtt.
A vezérigazgató elmondta, hogy az OMV elsősorban az olajfinomítók és a benzinkút-hálózatok iránt érdeklődik, azonban nem kívánt konkrét választ adni arra a kérdésre, hogy a három közül mely céget részesítené előnyben a vásárlás szempontjából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK