Pletykára estek a New York-i indexek

Erős csökkenéssel zártak tegnap a vezető New York-i részvényindexek, miután híre ment annak, hogy egyes hedge fundok állítólag túlságosan is bevásároltak annak idején a General Motors kötvényeiből.
Szabó Márta, 2005. május 11. szerda, 08:02
Fotó:

Az autógyártó adósságait - a Fordéival együtt - a múlt héten minősítette le a bóvlikategóriába az S&P.
A Dow Jones ipari átlag 0,99 százalékos csökkenés után 10 281,11 ponton, az S&P 500 1,07 százalékos eséssel 1166,22 ponton fejezte be a napot. A Nasdaq Composite 0,85 százalékkal 1962,77 pontra süllyedt.
Az irányt Ázsia is követte, zárás előtt a tokiói Nikkei 225 index 0,63 százalékos csökkenésnél tartott, hasonlóan állt a hongkongi HSI is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK